Om oss

TransArt AB bildades 1991 och ägs idag till 100% av Lennart & Johan Börjesson. Företaget har idag 20 anställda.

TransArt bildades av Lennart Börjesson i samband med försäljningen av hans dåvarande företag Varbergs Expressbud AB (bildat 1981) till dåvarande ASG. Transporter av ömtåligt och värdefullt gods var en av delarna i den verksamheten. Denna del behölls av Börjesson och TransArt AB startade sin resa.

Företaget har sedan dess utvecklats till en verksamhet som arbetar över hela världen med transporter i egna fordon och transporter via sjö och flyg. TransArt AB är specialiserat på att hantera och transportera ömtåligt och värdefullt gods.

Utbudet omfattar även lagring samt värdehöjande kringtjänster som packning, montering och installation. Uppdragsgivarna finns över hela Europa bland ledande, museer, gallerier, auktionsverk, konstnärer, samt privata/statliga företag och privatpersoner.

Tillsammans med våra uppdragsgivare har företaget under åren utvecklat olika tjänster inom hantering av konstföremål. Idag är det inte bara transporter TransArt jobbar med, utan även lagring, specialanpassade emballagelösningar, montering och hängning av konst för att nämna en del.